5 ens måder alle babyer græder på

Har du hørt om, at babyer har et hemmeligt sprog.  Priscilla Dunstan har studeret 1000 babyers gråd og fundet frem til, at der er 5 ens måder, alle babyer græder på. At vi kan forstå deres gråd, hvis vi lytter efter. At det kommer af reflekser og er instinktive og derfor ikke kulturbestemte. Det bliver de efter 3 mdr.. det vil sige, at hvis man forstår, at kode deres sprog, altså deres gråd, inden de fylder 3 mdr. så kan man helt undgå en ulykkelig baby, fordi babyens gråd så bliver ved, med at lyde som på videoen herunder.

Stop gråden uden problemer nu.

Du kan nu med det samme, give din baby det den vil have:

Mælk, op og gylpe, sove, flyttes, eller hjælpes til at lave prut.

Og bruger du det inden, det ændrer sig ved 3 mdr, vil det ikke ændre sig og du vil ind til barnet kan tale, altid kunne have en glad baby, fordi I nu kan forstå den lilles behov uden febrilsk at kaste rundt med barnet, der ellers til sidst, normalt ville nå at græde over ikke at blive forstået. Selvfølgelig kan en baby slå sig eller være ulykkelig og bare have lyst til at kravle tilbage i mors mave, men tro mig – der er ingen tudeture hvis du kan kode sproget/gråden.

Her ser du Oprah interviewe hende og der var nok for mig.  Der er også en app, men jeg har ikke prøvet den http://www.dunstanbaby.com
Nederst på siden, har jeg oversat fra engelsk, hvordan jeg synes lydende bedre kan forstås på dansk..

 

5 forskellige måder at græde på – giv ikke op

  • N æ – mælk
  • æ – op og bøvse
  • h æ – fysisk ubehag (spat af uro, kulde eller kradsen) – flyt mig.
  • aaaauuur- sove nu
  • eæ( presselyd) – mavekneb (løft deres knæ op mod maven feks.)

 

Pøj pøj og husk, det er vigtigt at lytte på ansatsen af gråden. Det vil sige, hvordan det lyder, lige når jeres baby, starter den første spæde gråd. Er det n, he, æ, au eller en presselyd. Næsten som at lære spansk.

Hvis det ikke virker for dig, prøv evt. at vente en periode og så tage det frem igen.