Når vi bruger vores nærvær som forældre, er det vi lægger mobilen ned, sætter os i børnehøjde og er med vores barn. Med i legen, med i følelserne, med i udviklingen. Ofte kræver det lidt mere, lidt mere end vi egentlig har overskud til. Vi kan være alt for trætte af mange årsager. Det er ikke en let opgave altid at finde det overskud, vi ville ønske, vi havde.

Men engagement giver overskud. Det giver lykke at involvere sig. At gøre en ekstra indsats. Selvom ingen rigtig lægger mærke til det. Så mærker vi det selv. Og tro mig, vores børn mærker det. Børn skriger som regel af glæde, når man er med dem. Når man danser, leger, kilder, gemmer sig, klæder sig ud, bager, bader eller bare er. At forsvinde ind i deres univers for en tid,  giver så meget overskud. At give sig tid til at stoppe op på vejen hjem og se, hvad de ser. At sætte sig på hug og se det blad, den snegl, den revne i asfalten. Og i virkeligheden er det ikke længe, det kræver, vi er med dem. For børn forstår godt, vi ikke hele tiden kan lege med dem. Men lidt er så vigtigt.

Det gør, at de føler, de har en værdi, at de er værd at elske – og det ved vi jo, de er. Men ved de det selv? Ja, men lad os blive ved at lade dem mærke det. Lad os selv mærke, vi er gode forældre. For leg gør hverdagen lettere. Når et barn ikke vil med eller ikke vil gøre, som man gerne vil have det, er øjenkontakten og nærværet altid en hjælp. Jeg kan se, du ikke vil med mig. Det kan jeg godt forstå, det kender jeg godt. Anerkend deres følelser og giv det lidt mere plads, end du egentlig som stresset mor har overskud til . Dernæst hvis barnet ikke er alt for træt og udmattet, kan man skifte ind i et legende univers, med krokodiller og feer. Ofte kan man lege sig væk fra konflikten. Det føles godt at bruge legen .

•Hvem kommer først ?

•Brug usynlige væsner

•Skal vi lege, du er en ….?

•Du var moren

•Gentagelser

•Kaste en ting og skiftes til at hente den

Jeg underviser i leg – for børn og voksne

At lege sig til kropslighed, sanselighed. kærlighed og nærvær. Det er vigtigt.

Læs mere her