» » » Når man ændrer karma

Når man ændrer karma

Når man ændrer karma

At ændre karma, betyder vel egentlig bare, at udvikle sig. At bryde et mønster, at tage tyren ved hornene og rejse i sig selv og i livet. At stille den rygsæk fra sig og de sko, der snærer og gå afsted i øjenhøjde med sig selv, som sig selv. At gøre noget godt for sig selv, og for den verden vi lever i. At starte en bølge, der skaber fred, er god karma, og freden starter altid godt i dig selv. At skabe den kærlighed til dig selv, som åbner hjerter. Dit eget ikke mindst.

Når man har ondt i ryggen, har jeg hørt at man i den muslimske tro har hjertesorger. I min retning af buddhismen bliver der sagt, at det er et tegn på, at man ændrer karma.

Nakken sidder vel på ryggen, hovedet på nakken og spændinger og tanker, der presser sig for meget på, trænger til at blive sluppet fri – sjælen, hjertet, lykken, livet og kærligheden, ikke mindst.

At ændre karma, kan være smertefyldt, fordi det er angstprovokerende, at udvikle sig – at sige farvel til noget i sig selv, som ikke længere er. Og hvem kender ikke, hvor smukt det er, når man endelig giver slip. Giver slip på venskaber, der sårer, krige, man ikke skal kæmpe, roller, der ikke klæder en, eller drømme, der ikke længere er. Måske ved man det slet ikke, måske ved man ikke selv, det er det, der sker. Man ved bare, at man er stresset, har ondt, er lidt blå. Men et farvel er også altid et goddag. Til sider af sig selv, der vækker glæde, og sætter bølger af liv i gang.

Når vi går, mod ukendte himmelstrøg, med hjertet i hånden,  fyldes vi også af mod, i hvert fald, når vi knytter hænderne og siger til os selv “du kan godt” – for vi skal vide, at vi kan godt. Alt er muligt – også at elske igen – selv når regnen slår mod ruden og jord og himmel står i et.

To the extent that we love others, we will be loved. To the extent that we work for others’ happiness, we will enjoy protection and support. This is the law of cause and effect. http://www.ikedaquotes.org/cause-effect/

At ændre karma handler om, at alt er muligt. Alt starter fra nu af, og intet er for sent. Al lykke er vores, og al kærlighed er din. Vi kan skabe fred i verden og en verden fuld af kærlighed.

Follow Karen:

Actor, coach and master i in pscychology, performance-design and coomunications.

Latest posts from