Så har jeg snart afsluttet min første sæson som vinterbader, og jeg kan på det varmeste anbefale det til alle. Skynd jer! Bare find en klub nær jer, eller hvor I drømmer om at bo, og en dag om måske tre sæsoner får I en plads. Gør det nu – skriv jer op!

Jeg elsker det. Faktisk har jeg for første gang bitchet over, at det snart er sommer, og flere af mine sauna kammerater har sukkende udtalt: Ak ja – det bliver jo heldigvis hurtigt oktober igen. Hvem skulle tro, det var muligt at tænke og føle således her i det kolde kolde nord. Men vinterbadning med sauna er fantastisk. At sidde og kigge ud over havet og se himlen, skyerne og fuglene. At få varmen eller pøse masser og atter masser af vand på ovnen og mærke den fugtige varme rense alle ens porer i huden. Det giver indre glød og vejrtrækning helt ned i maven.

At gå ud over badebroen den første gang. At være der dage, hvor der er frost på broen og sne i luften, giver en forbindelse til ens indre styrke og kærlighed, som er så smuk. At gøre brug af den natur, vi er. For vi er natur. Vi består af vand og en skønhed, som vi skal huske at værne om. Og det at være nøgen er fantastisk. Det giver en livsglæde at hylde sin krops naturlighed.

At springe i det iskolde hav nøgen, er egentlig ikke koldt, men friskt. Og blodet pumper. Jeg tror det er umuligt at være sur på vej op af vandet og ind i saunaen.

I gamle dage, var badeanstalter, hellige – og der er noget magisk over at sidde derinde. Det er nok den gladeste flok mennesker, der samles der.

Se Hellerup roklubs vinterbadstue her