Jeg er lige kommet hjem fra det årlige Buddhistiske sommerkursus. For mig er det, den store årlige åndelige vitaminindsprøjtning. Jeg bliver helt fyldt op af håb og mod.

Vi chanter  nam-myho-renge-kyo morgen og aften som SGI buddhist -min buddhistiske retning. Sokka Gakkai og www.sgi.org  – for verdensfred – det kalder vi Kosen-Rufu. Det handler om at realiserer sig selv og opnå visdom og medfølelse, og ændre karma til absolut lykke – for alle levende væsner i verden.

Absolut lykke kommer indefra og er ikke betinget af ydre velstand og succes . Men i vores retning kæmper vi i vores daglige liv, for også at opnå velstand og succes, men kun, hvis det er vigtigt for den enkelte lykke, og dermed også andres,  samt for verdensfred. Vi taler om at ændre karma, ved dels at trække os selv ud af arbejdsløshed, økonomiske problemer eller karmiske dysfunktionelle relationer og handlemåder. .

Vi tager dybe beslutninger og chanter løs på det, så det der tør sig i hjertet bliver tydeligt og det bliver den vej man går .

Det kan ofte ære ekstra pinsomt. For alting hvirvles op og økonomiske problemer bliver måske endnu mere tydelige og vi må fordybe vores tro, beslutning, chant og handle med endnu mere mod, for det vi tror på. Føre ærlige dialoger og stå inde for det vi tror på. Respekt for alle mennesker. Vi Har alle en Buddha natur i os  Det vil sige muligheden for at kunne opnå  respekt, fred, dialog og lykke, nu og her .

Jeg f.eks har aldrig noget penge rigtig til at føle jeg har helt ro på. Dog har jeg Masser af ideer til indtægt og det kræverdisciplin og tro på det kan lykkedes. Når jeg chanter, bruger jeg det til at planlægge de ting jeg vil have i mit liv og lukke op for de følelser jeg har omkring den drøm jeg har. De gode følelser hjælper mig på vej. De gode tanker styrker min Tro på at det enorme stykke arbejde jeg skal udføre kan lykkes og min situation kan blive bedre. Din positive tanker, er i sig selv tro. Tro på fred, alles lykke og udvikling.

For mig hjælper det, at bruge tid på min buddhistiske praktisering , fordi det giver mig klarhed, da mine tanker bliver håbefulde og jeg lettere har, ved at fokusere .Mine tanker er ikke kun på økonomi, men på taknemmelighed over alt det jeg har,  hvorfor det jeg vil lave i fremtiden, er vigtigt for mig, mine kære og er vigtigt for verden . F.eks så kan jeg tænke ,det et utroligt vigtigt, jeg får lavet min undervisning  virkelig god, så den ændrer en hel barsel for en mor og en baby,  Ikke kun for en familie,  men sikkert mange , måske i generationer og påvirker det dem dem resten af livet.  Så de bølger af fred  og livsglæde, skaber endnu mere håb, mod og lykke.

Så selvom jeg bare har lyst til at slappe af, så skal jeg op på hesten. For mig hjælper det altid at chante . Det er ikke altid let at ville ændre verden, men at ville godhed  og handle derefter, er aldrig tabt. Måske det gode man vil og gør ikke forplanter sig med det samme, men venskab, respekt, godhed og fred vil altid forplante sig med tiden.