I årevis  i min tid som mor, brugte jeg tid i relationer, der sled på mig. De var vel et spejl på mig selv, og jeg har lært meget af det. Mest af alt, at jeg er et følsomt mennesker, der ønsker de aller bedste venskaber. Jeg er følsom overfor negativitet. Men nøj de gjorde mig selvfølgelig også meget godt – og det var sådan nogle smukke mennesker også, men der var bare noget i mig, der gjorde jeg måtte give slip. Det var for hårdt.

Hvad er en ven ? En der støtter en og også får en ud over rampen. Ud i lyset hvor mand skinner bedst. En der siger tingene, fordi de vil en det bedste. Der er stor forskel på, med hvilken grund ting siges, For mig er det ikke kun, hvor godt man vil hinanden det, men simpelthen også, om man af  sind er positiv. Sorger har vi alle og dem skal man have lov at dele, men det er vigtigt at lære sig at se optimistisk på livet. Taknemmelig skaber lykke og er en anden snak – men det er en vigtigt livs lektie. Det er forskellen, der skaber livsglæde, For mig er jeg bare særlig sensitiv og derfor går andres smerte i mig, Hvis man træner øjet til at se det gode, bliver sindet lysere. Ligeledes modsat, Jeg skrev speciale og lykke, kreativitet og positiv psykologi og har også studeret og været buddhist i 7 år. Det handler ikke om overflade,

I de sidste par måneder er jeg støt på to begreber jeg vil nævne her

Energy wampires – jeg bryder mig ikke om at nogen skal kaldes en vampyr, men det er vigtigt i en relation og mærke efter om det her gør en godt. For mig er det helt konkret om person er med eller imod mig. Det kan udefra set måske være indlysende at man ikke skal have nogen nær sig der er imod en. Men kigger man på sig selv, så kan man føre dialoger inden i sig selv, der afslører hvad man egentlig selv ønsker for den anden. Der i ligger forskellen og sandheden – hvor “trofast” er man selv i sin relation.

Ikke alle bånd er meningen, at skulle bestå for evigt og hvor smukt om man kan forstå at give slip i tide.

 

Det andet begreb handler om man bliver som de 5 personer man har omkring sig. Så er du følsom, hvilket alle mennesker sådan set er, så forstå at dem du har dig nær skal være gode for dig. Måske repræsentere forskellige elementer af dit liv af dem du har nær dig og hvor du ønsker dit liv styrket, inspireret og udviklet . Så giv dig selv i din relation – for lærer du af en – så har du helt sikkert noget helt andet at give igen. Man kan spejle sig og man kan være modsætninger – men at ville hinanden det godt er basalt – jo mindre læringen handler om f.eks, at sætte grænser og sige nej. Som er et stort ja til sig selv. Nogen mener man kan læse på ens nærmeste 5 hvordan ens økonomi og sundhed med mere er. Men er man stærk kan man jo netop være med til at løfte en ud af sin situation og støtte dem, hjælpe dem, og være der for dem – de giver helt sikker igen – og hvis ikke – så er det tid til farvel. Min erfaring er, at ovetræder folk min grænse en gang, så gør de det igen og igen – og jeg har alt for længe ofte givet folk en chance hvor relationen ikke var sund for mig. Måske jeg gjorde det af angst for at være elene eller fordi jeg holdt af dem, eller fordi det tog mig tid at lære netop dette.

 

Når en relation ikke er god. må vi give slip . Det er ikke altid let og muligt . Men når det sker så gør det en godt. Ikke sådan swipe til venstre agtigt,  men når du med et rent hjerte kan sige til dig selv, du prøvede, Både du og den anden er bedre tjent med en anden ven. …det ville være smuk og man med rent hjerte kunne takke hinanden for det gode man gav hinanden – men det er ikke altid let.

At være en god ven, var mit nytårs fortsæt sidste år. Det vil jeg altid bære i mit hjerte,