Som forældre kan det være svært at komme ud huset med sine børn.

Inden jeg fik barn, aftalte jeg med mine veninder, at vi ville blive sådan nogle forældre, der altid var omkring og på farten. Men da mine veninder fik børn, hørte jeg altid fra dem, (de fik børn før mig), hvor svært det var at komme ud ad døren, komme hjem til venner eller i det hele taget at tage sit barn med til forskellige arrangementer. Hvor svært det var, at tage hjem til nogen og sove og i det hele taget at komme væk hjemmefra.

Inden jeg fik barn, var jeg sådan en der altid tog hjem til folk, så måske jeg har det i blodet, for da jeg så blev mor, har jeg faktisk også været rigtig god til at komme afsted med mit barn. Som mor er jeg god til at tage ud og omkring, selvom jeg også kan synes, det kan være lidt svært. Her er et par gode råd:

Spar tid som forældre og kom lettere afsted ud ad døren: 

•Brug aldrig nattøj, men klæd dit barn på i det rene tøj, de skal have på dagen efter (smut dem ned i strutskørtet, når de vågner). Det gør det i det hele taget let også i hverdagen at komme ud ad døren

•Hvis tøjet bliver vådt af ikke klistrede ting, lige inden man skal gå, og man ikke orker at skifte tøjet – tør det på 30 sek. med en hårtørrer – pas meget på ikke at brænde barnet

•Hav altid en skiftetøj /pusletaske pakket, med 2 sæt tøj, vådservietter og varm trøje og hjemmesko

•Hav altid en minitoilettaske til dig selv, med tandbørste, underbusker, toiletting og børste pakket

•Hav et stort tæppe på klapvognen, så det er let at blive ude, når det er koldt.

•Hav regnbukser og paraply fast på klapvognen til dig selv

•Husk sund mad, man kan hapse – at hapse sunde ting er godt, for det gælder om at fylde sund mad på barnet og på dig selv

Køb ind over nettet, og få det bragt til døren – det sparer tid og kræfter

•Lav store portioner mad og frys maden i den portion, der passer til jer

•Hav et musiktrack med vuggeviser og afslappende klassisk musik og meditationsmusik til, når der skal puttes – enten på farten i klapvognen eller når I sover et nyt sted. Genkendeligheden virker som et rum i sig selv, der gør at barnet føler sig tryg et nyt sted

•Hav et musiktrack med børnesange til, når du skal omkring og dit barn er utålmodigt – det forlænger tiden, man kan gå afsted med et glad barn

•Hvis du selv skal omkring til forskellige arrangementer, hvor børn skal være stille, er det godt med store hørebøffer og netflix på mobilen

•Ved sommertid, hav fast solcreme i tasken

•Køb hurtigttørrende mikrofiber håndklæder. De fylder ingenting og gør det let at komme afsted på stranden

•Hav kridt på klapvognen, hvis du skal til en udendørskoncert eller andet i byen – så kan ungerne tegne på asfalten, og folk elsker det

•Hav altid balloner med dig – og en snor til at binde dem fast på klapvognen med

Sæbebobler er også lette at have med sig eller gemme i en lomme på klapvognen

At komme omkring giver fantastiske oplevelser med dit barn, og ja, man bliver udfordret som forældre, men er man ved at få pip, er det godt at komme ud. Selv når man ikke ved, hvor man skal gå hen, dukker der altid en hund, en kat eller en snegl op, som man kan snakke med. At komme ud er sundt for både børn og voksne, og åbner man sig ved at smile og kigge på andre og hilse, så er det altid lettere at falde i snak – hvis man bare er ude for at slappe af og opleve lidt. Og går man på stranden, i skoven eller et sted, hvor et barn elsker at lege, kan man selv få slappet godt af – enten ved at lege løs med ungerne, eller flade ud på sit medbragte tæppe.