Måske har du hørt om et dream board? Ideen er at dedikere et stykke tid, hvor man kreerer en planche, som indeholder ens drømme og de ting, man ønsker at få ud af livet. En kollage, som er 100 procent personlig og kan indeholde sætninger, fotos man river ud af blade og reklamer, specifikke udtryk  eller abstrakte ord. Det er vigtigt, at man sorterer det fra, der ikke gør en glad. Nogle gange vælger man ikke altid med hjertet. Hjertet er vigtigt her – og det er skønt – for det er vigtigt at sætte høje mål for sig selv. Så store drømme skal drømmes, at glæden sættes fri. For hvis man lader sig nøjes, lukker man af for sit håb. Og håbet er vigtigt for ens lykke. Det er ikke det samme som at man ikke skal være taknemmelig, for hvad man har Men det er vigtigt at tro på lykke, udvikling og at alt er muligt for det enkelte menneske – for dig.

Sådan laver du et dream board

Sæt evt. noget musik på, der giver dig en god fornemmelse. Jeg elsker at søge i Spotifies Browser, hvor der er en deep focus gruppe, og dagligt arbejder jeg til en af deres playlister derfra. I stedet for at klippe og klistre, findes der forskellige APS, hvor man kan lave en kollage, men jeg har ikke prøvet det – kun at sidde og lege med forskellige foto og åbne faner og browsere og så tage et skærmbillede af det. Jeg synes, det er fedt at rive og klippe og klistre, men hovedsagen er, at man har lyst, og man gør det.

Føl dig godt tilpas, som var du hjemme på en hyggelig dag, og nyd at sidde og rive sider ud af dameblade. Klister løs og slå sig løs i det kreative. Det er dit board og dit udtryk. Du må også gerne tegne dele af det  – eller lave et kun med din pen. Det er mega hyggeligt at gøre sammen med nogle, og året inden jeg blev gravid, havde jeg det med som nytårsaktivitet Nytårsaften.

Vi havde gang i det inden forretten – og hvor var det skønt. Bare mig og en veninde alene nytårsaften, og det gjorde bare aftenen så fuld af håb og mening. En slags manifestering af ens nytårsdrømme som et nytårsfortsæt og en livsplan. De gange jeg har lavet det, har jeg altid haft en sund ældre kvinde på, som symboliserede mig selv som ældre og fuld af vitalitet – som noget, jeg ønskede, livet skulle bringe mig.

Lykke og dream board

Hele bølgen med positivitet og det at slippe sine drømme fri – er dyb og har forskellige grene. Det kæmpestore dream board jeg påbegyndte den nytårsaften – og udvidede hen over ferien – gav pote. For jeg havde faktisk sat et billede på af en pige på ca. 7 år i en gul frakke. Hun ligner min datter i dag. Min datter bestemte sig for, at hun ville bo i min mave få måneder efter. Og jeg kan huske. jeg kiggede på pigen på mit dream board og tænkte, hvordan kunne det lade sig gøre. Men det skete, og hvor er livet dog magisk og specielt, når vi slipper drømmene fri. Det er det, man gør med et dream board – slipper lykken fri.

Til dit dream board kan du bruge: 

• Dameblade, aviser, (farver) og evt postkort der må klippes i

• Hav lim, saks og et stort baggrundpapir, et stykke pap eller en stor plade, lærred eller lignende.

• Sæt evt. en 30- 45 minutter af til at finde de ting, I vil sætte sammen og måske 15 min. til at lime på.

• Start med en meditation, hvor I trækker vejret ned i maven og forbinder jer med jeres hjerte.

• Nyd det.

• Del jeres billede med hinanden.

• Lad det stå et centralt sted, hvor det kan gøre dig glad hver dag

Held og lykke – det er sjovt at gemme sine billeder og lave et nyt en gang om året.. hvis det føles rigtigt i maven.