Så er jeg igennem mit projekt, med ingen shampoo at bruge. 12 mdr er gået nu uden sæbe i hårvasken og jeg elsker det. At passe på miljøet er lige mig.

Mit hår er såkaldt selvrensende nu og jeg er stolt og lykkelig. Jeg kan kun på det varmeste anbefale, af gå igennem et par ugers ubehag med for fedtet hår, til dernæst i kortere perioder at være forvirret over hvordan man gør. Til at sætte sig ind i sagerne, finde sin egen vej – og få et sundt og vidunderligt naturligt hår.

Så igennem de sidste 12 måneder, har jeg absolut ingen shampoo eller balsam brugt. Og jeg fortsætter lykkeligt. Det er en fantastisk beslutning – for håret, for huden, for min sundhed – for dyrenes og for miljøet.

Har det været klamt ? Ja lidt i starten – i perioder – men til gengæld et hår, der blev sundere og sundere og mindre og mindre tørt. Jeg kunne jo bare tage et bad – det er der jo ikke noget nyt i.

Jeg har brugt forskellige børster og blanding af æg – og er nu endt på at vaske mit hår 2 gange om ugen i varmt vand og bruge en almindelig børste til at rede det igennem med – og yes det er godt. Ingen æg, dims eller andet end varmt vand.

Citron er min lille forkælelse – det udtørrer håret, for når jeg har ægløsning eller nærmer mig menstruation, så fedter håret mere – det er noget med hormonerne – og så er det rart at kunne få sig en stor tør manke. Eddike er også godt mod fedtet hår. F.eks. hvis man laver en hårkur af ren kokosolie og dernæst stadigvæk gerne vil have den ud, uden at bruge sæbe. Så duer citron eller eddike. Det har jeg kun prøvet en gang.

I kan læse mit ældre indlæg fra da jeg var tre måneder henne i forløbet. https://www.livingmama.com/ingen-shampo-i-3-mdr/
Jeg er nu blevet veganer – og bruger derfor ikke æg mere, men i hele perioden har jeg måske brugt en bakke med 12 æg i alt- og det var kun de første par måneder.

Så hop med – det er en sund fornemmelse – og absolut et FANTASTISK valg.