Børst tænder med din deodorant ?

‘Hvorfor?’ Ville nogen måske tænke.. Sagen er jo, at vi bliver bildt ind, at tandpasta skal være en creme indeholdende flour og uigennemskuelig kemi.

Det behøver imidlertid ikke være sådan.

Behøver vi overhovedet fluor? Og hvis ikke, hvorfor er det så i vandet, i tandpasta, i de hedengangne fluorskylninger osv? Nogen mener, at fluor er et af de stoffer, som bedøver pinealkirtlen aka ‘Det tredje øje’ og at det puttes i os med en hensigt om at bedøve og slukke menneskets ellers store og alt-seende bevidsthed.

Hvis vi behøver det – til at styrke tandemaljen – hvorfor skal det så både i drikkevand OG i tandpastaen? Dette er et meget godt spørgsmål. Mange siger faktisk, at de mængder der tilsættes vand er nok til at beskytte folks emaljer. Man kan faktisk få for meget fluor, hvilket f.eks. kan vise sig som hvide pletter på tænderne.

Måske er der slet ikke grund til at bruge industrielt fremstillet tandpasta. Og økologisk tandpasta er ofte ret dyrt. Så hvorfor simpelthen ikke lave den selv, hvor svært kan det være?

Ikke svært overhovedet: Du rører 2 gode spsk. kokosolie med 1 tsk natron. Tilsæt evt et par dråber æterisk olie efter eget valg.

Selvsamme blanding kan bruges som creme-deodorant og er tilmed særdeles effektiv. Hæ! Så er der endnu færre krukker at holde styr på og endnu flere penge at spare.

Man kan udvide tandpastaopskriften, hvorved den bliver mindre deo-egnet. Man kan tilsætte bentonit-ler som renser godt, himalayasalt som sliber og desinficerer.

Man kan lave den sød i stedet for salt, ved at putte stevia i – som er god mod tandsten og lidt lakridspulver eller aloe vera, som plejer tandkødet.

Vores nuværende blanding er med bentonit-ler, stevia og lakrids. Smuk er den jo ikke, for leret gør den grønlig-brun, men den er cremet, lækker og effektiv

 

Indlægget er skrevet af Sara Speyer som har bloggen https://etlivudenfor.wordpress.comhttps://etlivudenfor.wordpress.com