Nogle gange kan det føles alt for hårdt, af mange gode grunde. Man mister kæreste, arbejde, bolig, føler sig ensom, uduelig, uelsket- måske mister man en man elsker for altid, måske bliver man alvorligt syg – måske har man det hele, men den indre lykke mangler. Livet er ikke let  altid – derfor chanter jeg Nam-myho-renge-kyo

Livet er fuld af udfordringer, på alle planer.

Når man chanter,  og er med i Sokka Gakkai dvs praktiserer den del af buddhismen, som Nischiren Daishonim førte an, med at alle er lige og har en indre buddhanatur. Det vil sige;  er et med livet som et kildevæld, et kildevæld af lykke og håb og mod på verden. Det kommer frem når man chanter. Som en aktiv form for meditation, til at åbne for det der rør sig dybt i hjertet. Dybere end vi nogen gange er klar over. Men mærkeligt er det også når vi der praktiserer denne buddhisme, os der hver morgen og aften chanter Nam-myho-renge-kyo, det er som om ting der ikke skal være, falder hurtigere væk, end hvad altid er rart. Som en slags udrensning, eller udfordring eller modgang. Det føles ikke altid spor trygt – at miste det man troede man skulle, den vej man troede man skulle træde – men ofte skabes større lykke af den “modgang”.

Der er ingen der siger at der ikke findes sorger og modgang man aldrig rigtig kan komme sig over. Men måske selv der, kommer man med tiden igennem det.

Når man chanter er det altid nu og i fremtiden der gælder, så derfor, hvad end fyringer, skilsmisser,  økonomisk ruin eller helbredserklæring, så kan vi tage en dyb beslutning fra hjertet om at skabe en endnu bedre situation, en endnu bedte relation, et endnu bedre venskab, et endnu bedre samfund, en endnu bedre verden.
En humanismen filosofi, en verden fuld af lykke. Det er det det handler om når vi chanter, at opmuntre alle mennesker til at skabe fred, gennem hummanismens filosofi som repræsenteres gennem denne filosofi og dyb respekt for hvert enkelt menneskes uendelige potentiale for lykke.

“Der findes ingen ungdom uden udfordring. Ungdommens puls slår netop i denne evigt udfordrende ånd.”

Mine ord til dig – 365 dage – Daisaku Ikeda – citatet er fra vores danske hjemmeside

Citatet her er fra vores netop 90 årige fuldstændigt vildt inspirerende præsident Ikeda, Han har modtaget over 250 æres doktorater fra universiteter rundt om i verden og udgivet mere end 150 bøger hvor han bl.a. går i dialog med fredsforskere m.m.