Jeg bliver altid så følsom om fredagen, når dagen er ved at være slut, og jeg skal hente min datter. Det vil sige en lille smule deprimeret. Jeg kan slet ikke forstå, hvordan nogen kan gå i byen. Jeg kan i det hele taget slet ikke forstå så meget. Jeg er sådan en, der ikke forstår ”Vild med dans”. Når jeg ser det, føler jeg mig ”så meget udenfor”. På sådan en “jeg er ikke almindelig måde”. Det samme med Godaften Danmark og God Morgen Danmark. Jeg har nu heller ikke noget TV. Så jeg føler mig i det hele taget lidt udenfor. Det gør jeg tit, når jeg er lidt ”blå” – som nu. Så er jeg sikker på, at alle mennesker er lige så glade som dem inde i fjernsynet.

Da jeg var purung, sov jeg hele efter middagen, for så at drøne i byen sent. Det kunne jeg også blive lidt følsom af. Nu er jeg bare sådan en alenemor, der elsker sit hjem, men har lidt svært ved lige at drøne i Netto og købe godter.

I dag har jeg bare haft lyst til at stikke hovedet ned i en dåse Nutella, chips eller fritureolie med mayo. Kan man mon dulme sine følelser med olie?

Tidligere var fredag aften min Take Away aften – og med en sushi forretning lige om hjørnet, så var den hjemme. Men nu er jeg holdt op med at spise fisk, så nu må jeg vist se at få sushi forretningen overtalt til at få en vegansk menu på kortet.

Det mærkelig er, at jeg heller ikke er så god til mandage. Men for mig hænger det nu også sammen med, hvor meget jeg chanter. Jeg chanter både morgen og aften – men de få gange jeg ikke gør, så går det bare slet ikke. Hvis jeg chanter for lidt – så er det måske jeg bliver ”lidt blå” som nu. Hvis jeg chanter meget, så går det hele bedre. Så nu vil jeg sætte mig ned og chante. For kærlighed og fred på jord. I alle mine relationer og drømme for fremtiden.

At chante er jo en form for aktiv meditation – inden for den buddhistiske retning SGI – eller Sokka Gakkai. Det er vores præsident i Japan – Daisaku Ikeda – der har taget det smukke månebillede. Han tror på, at vi alle har et umådeligt potentiale til at bryde igennem vores begrænsninger og ændre vore liv. Det er ligeså smukt som billedet her. Her kan du også læse mere om, hvorfor jeg chanter morgen og aften.