LOVE IN – Skarø festival

Skarø er en ø i det sydfynske øhav. Man tager en lille færge fra Svendborg – og sikke en skønhed. Danmark som Danmark er allersmukkest.

Festivalen er totalt skøn og lille – den varer en forlænget weekend – men man kan godt være der hele ugen i dagene op til.

Der var ca. 1000 gæster, da vi var der, og børn op til 13 år er gratis. Det er så skønt.

Der er stort set ingen butikker på øen eller i lejren – og drikker du gerne som en si – eller har større børn, der vil det hele – så kan det godt tynde gevaldigt ud i din pengepung at cirkle mellem de tre madboder og musikteltene, og drinksboderne. Men kan du klare dig med et øl kort, og har du æbler med i tasken – så får du dig en virkelig billig og fantastisk oplevelse.  Og ja – ørepropper er altid godt.

Vi ankommer – to enlige mødre og skal slå vores telte op. Jorden er hård, og der er tidsler over alt. Ungerne hyler, og vi føler os udfordrede.

Hen ad vejen er vi fuldstændigt lykkelige over at være ude og høre musik – og vores unger er i himlen. Vi hjælper hinanden. Det er en kæmpe hjælp, men alle er egentlig ret så hjælpsomme med børnene, hvis man lige skal et eller andet. Og det er ikke vildere, end de kan sove i klapvogne eller hængekøjer, som der er en del af i det totalt hyggelige relax område lige foran den store scene, mens man danser lidt.

Det hele minder egentlig en del om Christiania, bare uden kæmpe joints, pushere og hunde. Og nogle gange minder det lidt for meget om Bakken, med øl og hornmusik – og det har også sin charme.

Der ligger også en campingplads tæt på, som man kan vælge, hvis man vil have lidt mere komfort.

Skarø og bølgerne og solen skinner i os – og selv om der er ting, man kunne udvikle på, så har Skarø festivalen love in mit hjerte og er en af dens slags oplevelser som er i mig – og har formet mig:

•Folk er venlige og åbne. Vi finder hurtigt venner – hippier – ærlige, kærlige, kloge – kollektivister. Og smarte, søde, sunde og forelskede unge børnefamilier. Og skøre, vilde singler.

•Ungerne elsker det – og der er masser af musik og et dejligt hoppeland og andre gøgleaktiviteter..

•Rugbrødet i teltet bliver mere og mere smattet og plastikbestikket skyllet i bølgerne på stranden. Men fedt at have lidt mad at putte i maven.

•Man kan sagtens finde en helt øde strand af bade fra.

•Bål er forbudt i teltene.

•I love Love in http://lovein.dk