Handling skaber forvandling og Karma

Husk nu at det med at handle i julen, ikke kun handler om at handle ind.

Åh man kan jo drømme sig langt bæk i alt det man gerne vil – og vil have.

Man kan også bruge usandsynligt langt tid på alt det man ikke vil – eller ikke vil have.

Plapre løs  – meditere – sove – grynte – grine – men sker der noget ?

Et godt tip er altid at se bagud –  der kan jeg altid tydeligst se, hvor meget jeg har rykket mig. Et andet godt råd er at åbne på for de strøste drømme i en selv, og derved give dem plads i en rent følelsesmæssigt. Andre ville mene at det vigtigste øjeblik i livet er nu – og nu  – og nu – for alting begynder NU:

Men hvis det nu også var slemt, så kunne jeg lade være med at tænke eller handle eller slå mig selv oven i hovedet over ingen vegne at komme. Og så lægge mig i sofaen og slappe af – det skal man ikke kimse af. Men når jeg så ikke længere har fortjent at blive liggende der, så skal der handling til.

Skaber vi selv vores liv ?

Er vi et resultat at de årsager vi skaber ?

Findes karma ? Årsag og virkning ?

Karma er i den Buddhistiske tradition årsager,  der kan stamme fra 3 forskellige faktorer. Den kan være direkte relateret til det liv man fører nu. Det der sker i ens liv, kan også påvirkes af ens familie eller det land eller omgivelser man lever i og er altså en påvirkning fra andre.  Den sidste faktorer der skaber det liv og den karma man har,  kan være en årsag der er skabt i ens tidligere liv. Tror man på det ? I naturvidenskaben forbliver atomer atomer og derfor går vi videre som liv efter vores død. Fugl æder insekt, der spiser orm, der spiser menneske. Og det gode man gø,r går vel aldrig tabt – hvad end det forplanter sig med det samme eller ej, Så det man gør vil bære frugt – før eller siden. Så det er godt at handle – ud fra en dyb beslutning eller overbevisning om at ville gøre godt. Ville sig selv, andre eller verden det godt.

Husk nu at det med at handle i julen ikke kun handler om at handle ind.