Interrail med barn – “singletur” – retur :-)

Så var vi afsted – mor og barn på interrail gennem Europa til Marseille i  Sydfrankrig – og tilbage igen.

Jeg følte mig, og føler mig, naturligvis stadigvæk pænt sej over det. Lykke er faktisk hvad jeg vil beskrive det som, – men også en ferie down memory lane – nu jeg var afsted 20år efter – og det var også smertefyldt af og til. Sådan; jeg er blevet ældre, hvorfor tog jeg de valg jeg gjorde. At køre i tog giver god tid til refleksion og jeg elsker det, med at køre gennem bjerge og dale  ;  komme tæt på den kultur og de mennesker og det land man kører igennem – ikke altid dybt behageligt, men man klarer altid skærerne og det giver rygrad,. Modsat et fly eller en terminal, så kigger du ud på landet og du kører igennem det  langsommere og ser ud på stationerne, hører musik, tager en million selfies,  spiller kort, står på hovedet, sveder, prutter,  sover op ad hinanden, ser film, mediterer – det er fedt at sanse, på flere planer, lugte, være fuld af følelser, se, drømme, tegne, skrive digte, glo ud af vinduet på tog, personale og passager.  Vi er meget udafvendte – min datter er altså og det er dejligt med nye venner – og det hjælper at rejse med et barn- man skal selvfølgelig have back up med diarre. hovedpinepiller og ekstra cash og tålmodighed. Det er dejligt at have en destination – som os der var så heldige måtte låne en vens lejlighed i Sydfrankrig – det var jo helt vildt heldigt.  Og da jeg lavede en fejl med ikke at booke pladsbillet i god nok tid til det franske tog TGV – så stod den på gulerødder, frysselvis og madpakker resten af ferien – og det er bare vejen frem. Med madpakker og flasker sparer man jo endnu mere, og skal heller ikke ud at købe alt muligt. Det var helt klart godt det var en lejlighed med køkken og vaskemaskine – men det var nu nok sagtnes gået alligevel.

 

Børn får gratis interrailpas helt op til 12 år – og 1 voksen må have 2 børn under 12 år med.

Dog skal man ofte have købt pladsbillet – hvilket er super dejligt at have planlagt alting med god plads imellem skift – vi tog f.eks et morgen tog fra hovedbanen til Hamburg hvor vi ankom kl. 12 og så have vi en dag der hvor vi inden fandt en liste over de bedste ting at lave med et barn – og vi tog på vandlegepladsen i planetn und blumen park i en del timer. Kl. 21 tog vi sovevogn til Schweitz – der fandt vi også en sådan list og valgte et badeland og gik langs Rhinen – wau der vil jeg gerne engang prøve at svømme med strømmen med mit tøj i en vandtæt rygsæk.

Økonomisk er jeg sådan en der altid er lidt udfordret, og selve turen gav da vildt mange erfaringer og her vil jeg dele et par af mine råd – så du måske undgår at lave samme fejl som jeg

 1. Jeg kan anbefale, da der er gode rabatter tidligt på året,  at være ude i god tid hos DSB  med at købe interrailbillet– men ok det er stadigvæk pænt billigt helt frem til du tager afsted – dog ikke TGVen (fransk tog)  der er svinedyr hvis du venter til sidste øjeblik.
 2. Rejser du med børn eller bare gerne vil have lidt comfort,  så kan i booke sovevogn og de fleste steder skal man have pladsbillet – det er rart med børn som rejsekammerat.  man ved man har plads – og en sovevogn er så fedt.
 3. Husk at fylde op med film, musik og lydbøger på diverse devices – men svært at undvære for alting foregår digitalt nu med billetter.
 4. Sørg for at have planlagt rejsen – det er mega surt at skulle bruge en dag på det – men om ikke så tager I det sikkert også med et smil
 5. Medbring drikkeflasker, til at smide på frys over natten, samt madkasse(r) – dejligt med mad på stranden og til togturen
 6. Husk kopi i papirform, samt ofline, og digital online af pas, sygesikringsbeviser og billetter  – interrail.eu har en form på nettet også
 7. Planlæg turen grundigt og tag en dag hos gamle venner og kolleger rundt omkring i Europa og find et sted nær vandet og bliv der så længe i kan – byt evt jeres hjem.
 8. Tag alting med et smil og kig dig af og til over skulderen
 9. Hæv ikke mere en 100 euro af gangen og lad ikke for mange værdigenstande komme med dig rundt på by og strand om du kan lægge dem trygt hvor i bor.
 10. Tag shorts med du kan have under kjolen – det gør pænt nas med salt og sved mellem benene under kjolen – når man har “runde” lår.
 11. Vi havde altid mad/kager/frugt med vi kunne dele ud af – så har du lidt dit barn kan give til andre, på strand og i tog – en god måde at få venner på – da sproget jo ofte ellers kan være en barriere .   Vi fik smagt masser fra andre – det var altid hyggeligt.
 12. Tag et stort bomuldsklæde som på ud og hjemtur kan fungerer som tæppe og når i er fremme kan være håndklæde.
 13. I Frankrig er badesko egentlig et must – men eller drop alt udstyr og pak så let som muligt.