Økologisk, vegansk sminke godkendt af PeTA

vegannewlogo3_srcset-large

Her  ses PeTAs mærke som er værd at holde øje med og logoet fra VEGAN CPH COSMETICS.VEGAN CPH COSMETICS

PeTA er er verdens største organisations for dyrerettigheder og VEGAN CPH COSMETICS er et dansk, økologisk og vegansk firma, der producerer hollistiske skønhedsprodukter, som ikke gør brug af ingredienser, der er testet på dyr eller indeholder fedt eller lignende fra grise eller andre dyr – og det fungerer så godt uden. Vi holder alle af dyr – så her er et forslag til at nærme sig en vegansk livsstil. Det vil sige at undgå alle former for drab, slagtning og udnyttelse af dyr – og simpelthen lade dyr leve deres naturlige liv. Et liv, der indebærer, at de vælger, hvor de går og står, hvem de bliver befrugtet af og ikke mindst muligheden af at leve med deres unger – uden at vi mennesker spiser dem eller overhovedet bruger noget fra dem. Som veganer holder man sig til planter og produkter fra planteriget. Det vil sige ingen mælk, æg, pels, skind, kød eller fisk. Økologi er en kæmpe del af det at leve vegansk – for hver gang vi køber sprøjtede produkter, støtter vi i virkeligheden endnu mere forurening. Gift skader naturen, dyrene og os selv. At leve vegansk er et fantastisk valg, der forurener mange gange mindre, end når vi holder millioner af indespærrede dyr så langt fra deres egen natur. Men også selvom vi vælger at slagte eller skyde dyr, der har haft et godt liv, så forurener vi, for dyreavl er den største forurenings trussel skriver FN. At gå over til en vegansk levevis er meget mindre forurenende. Beregninger viser også, at man redder 100 -200 dyr om året fra af dø – når man lever vegansk. Der er kun 1 % fritlevende dyreliv tilbage i verden – lad os vælge at frede dem.

 

Ved at bruge produkter, der er godkendt af PeTA s, er man altså med til at forhindre, at kaniner får hældt ting i øjnene, de ikke bryder sig om. Man er med til at undgå, at der bruges produkter, der dræber bier og insekter eller skaber sygdomme, der stammer fra sprøjtegifte. Vi har sikkert alle set fotos af testdyr og videoer af triste, indespærrede grise.

 

Uden vi virkelig aner det, støtter vi i hundredevis af industrier, der holder dyr under rædselsfulde forhold. Testning af dyr – for vores skønheds skyld – er desværre alt for udbredt i skønhedsindustrien. Men ikke kun det! I næsten al sæbe, tandpasta, sminke og andre skønhedsprodukter er der rester af afdøde dyr. Man kan leve et vidunderligt liv uden at være en del af dette. Det er det veganisme er – at undgå at udnytte og skade dyr. Hvorfor ikke bare genbruge det døde dyr. Men hvorfor ikke bare stoppe helt. Rigtig mange undersøgelser peger på at kræft, overvægt, knogleskørhed, depression og ikke mindst klimaforandringer og hungersnød kan forhindres ved at vi lever af planteriget.

 

Tidligere var sminkefirmaet MAC en af de få sminkeproducenter, der ikke brugte dyretestning, men det er slut nu. Alt, hvad der bliver solgt i Kina, skal testes på dyr – sådan er Kinas lovgivning. At vælge produkter der har fået et mærke fra PETA gør en kæmpe forskel.

 

Jeg er blevet en slags prøvekanin. Dvs., at jeg har testet VEGAN CPH COSMETICS sorte mascara, sorte øjenblyant, lipgloss, læbestift og rouge – og jeg er meget tilfreds. Det føles naturligt og har fået en del komplimenter og positive udråb. Da jeg har fået disse produkter gratis – er siden altså dermed sponsoreret. Sådan er dansk lovgivning. Jeg skal skrive det – og det er også fair nok. Jeg kan på varmeste anbefale produkterne – de er økologiske, velduftende, lækkert indpakkede og føles helt naturligt forårsmukke.

 

Her kan du læse om PeTA

Her kan du se VEGAN CPH COSMETICS hjemmeside http://www.vegancphcosmetics.dk/