» » » Vegansk Risengrød

Vegansk Risengrød

posted in: Vegan Life | 0

Vi elsker risengrød herhjemme.

Måske mest af alt, fordi vi havde glemt det eksisterede sådan her over sommeren.

Tidligere hadede jeg at lave risengrød, fordi jeg altid havde opkogt mælk over hele komfuret. Det er slut med denne opskrift. Det passer ligesom ikke til mit rastløse  temperament, konstant at stå over en grød med mælk  Folk der ikke  kender mig så godt, tror altid jeg er så rolig. Men tro mig, denne udgave er for de madglade, utålmodige risengrøds ekvilibrister; Denne risengrød smager faktisk rigtigt godt, er let at lave og ret billig.

Fremgangsmåden her er, at man koger risene næsten helt færdige med vand – den portion ris man bruger, skal bare dækkes med rigeligt med vand og koges bløde i 20-25 min. Tilsidst tilsætter man den plantemælk,man synes passer ind i ens smagspræferencer.

Plantedrik – eller plantedrik kan man få i alle supermarkeder herhjemme og koster normalt ca 20 KR FOR EN LITER men ofte er de på tilbud et sted, og da de uåbnede er langtidsholdbare kan man godt købe lidt ekstra på tilbud.

images

Personligt er jeg vild med soyamælk, der er sødet med lidt vanilje smag – og jeg kan også rigtig godt lide risengrød med soyafløde i. Mange bruger rismælk, havre, cashew eller mandelmælk – mon den kan laves med kokosmælk – måske på Hawaii ? Mandelmælk synes jeg, passer super godt til risalamande – sådan en opskrift skal jeg nok vende tilbage med.

Vegansk risengrød er faktisk ret let – og her får du min sjus udgave:

Ingredienser til 4. portioner.

1 pakke grødris 375 gr,

dækkes med vand

Koges i ca 20 min

1/2  l. Plantemælk – soya /havre/ris /mandel  eller en halv brik soyafløde

et knivspids salt

evt nys vanilje

 

Risene dækkes med vand og koges i 20-25 min.

Dernæst tilsættes plantemælken  – man kan vælge at slukke for blusset her. Nogen stiller den jo i dynerne  – og om I gør det, skal der nok lidt mere plantemælk i, for den ikke bliver for tør. Tilsmag med salt og evt lidt vanilje.

Server portionerne med Kanel og sukker og en klat plantesmør – gerne den sorte blok fra naturlig, da den smelter langsommere, end den smørbare, selvom den også smager sygt godt.

Kanel og sukker – mums